Årets juniorer 2012

arets_juniorer2012

Sportjournalisternas pris till Sofie:

Motivering ”Som en blixt från klar himmel” 14-åriga Sofie Larsson har som en blixt från klar himmel på ett år gått från grönt kort till att idag vara singelhandicappare. Sofie är talangfull, träningsvillig och har ett inre som kommer att för henne högt upp på golfhimmlen. I år fanns hon med i riksfinalen på Skandia Cup”

Sofie har gjort en helt enastående bedrift under sitt första år som golfare. Från det att hon började spela golf för 13 månader sen, lagt ner över 1000 träningstimmar och slagit mer än 30000 bollar, visat att träning ger färdighet. Hon har under säsongen flera topp 10 placeringar på Skandia Tour både på regional och riks nivå. Och dessutom i Skandia Cup klarat alla kval och slutade som 3:a i riksfinalen. Hon är rankad 6:a i sin ålder och hon har nått 7,4 i hcp. Det blir med spänning att följa hennes utveckling och i framtiden kanske vi ser henne på golfens världstourer.

Oscar är 13 år och har 4,2 i hcp. Han gjorde sin tredje start i riksfinalen detta året och slutade på en fin 3:e plats. Och trots sin ringa ålder så har redan hunnit skaffa sig internationell rutin och mött spelare från hela världen genom sin andra start i ”The Open Europeean Championship” för 13- åringar på klassiska Gullane GCC i Skottland, där han slutade på en fin 15:e plats. Vi önskar honom lycka till med sin satsning på golfen och hoppas få se honom bland de andra världsstjärnorna på golfens tourer.