Karlstad GK Årets golfklubb 2014

Föreningen Golfjournalisterna har utsett Karlstad GK till Årets golfklubb i Sverige.

Motiveringen är denna:

Karlstad GK får utmärkelsen för sitt mod och sin förmåga att i ett ekonomiskt utsatt läge satsa sig ur krisen. Klubben har visat på vikten av utbildning för golfare oavsett nivå för att få medlemmarna att stanna i golffamiljen. Ett antal välmeriterade tränare hjälper alla från knattenivå till spelare på internationella tourer att utvecklas. Denna breda satsning på utbildning har lockat nybörjare och unga elitspelare plus vanliga amatörer att söka sig till Karlstad GK. Parallellt med utbildningsprogrammet har stora förbättringar gjorts på banan.
Resultatet är en kraftig ökning av antalet medlemmar när många andra klubbar kämpat med vikande siffror. De sportsliga framgångarna de tre senaste åren är många med bland annat två guld i JSM för klubblag, guld i lag-SM för herrar, två segrar på PGA-touren i USA och ett VM-guld för handikappade golfare. Klubben är också en viktig del av succén med Femdagarsgolfen. Karlstad GK kan med sitt framgångsrecept, våga för att vinna, inspirera andra klubbar att våga satsa inför framtiden och tro på en positiv utveckling av golfen i Sverige.

För mer information:
Karlstad GK: Klubbchef Stefan Janson, telefon: 054-86 63 68 eller 070-621 11 06
Golfjournalisterna: Ordförande Leif Larsson, telefon: 0705-25 70 91 (efter klockan 15)

Fakta om Föreningen Golfjournalisterna:
Golfjournalisterna är en fristående organisation, obunden av förbund, myndigheter, media och kommersiella intressen. Närmare 150 journalister, fotografer och andra som återkommande arbetar med golf i media är medlemmar. Föreningen arrangerar varje år en rad utbildningsträffar, deltar i omröstningen av Årets golfare samt utser Årets Golfklubb . 2014 delas utmärkelsen ut för 36:e året i följd. Läs mer på: www.golfjournalisterna.se

Vänliga hälsningar
Föreningen Golfjournalisterna