Juniorer – tävlingsstart på Sommarro Golf

Välkommen att anmäla dig till årets första tävling som spelas på Sommarro Golf den 20 maj!

Information inför tävlingssäsongen 2018:

Teen Tour First

Är första steget i Svenska Golfförbundets tävlingstrappa och det är SGF som ansvarar för upplägg men det är respektive klubb som arrangerar tävlingen.
Flick- och pojkklass 18 hål slaggolf scratch (utan hcp).

Värmlandsserien 18 och 9 hål

Arrangeras samma datum som Teen Tour First.
Värmlandsserien 18 hål, flick- och pojkklass, 18 hål slaggolf med hcp.
Värmlandsserien 9 hål, en klass, 9 hål slaggolf med hcp.
Man behöver inte delta i alla tävlingar utan varje tävlingstillfälle är en egen tävling (även om vi kallar det för serie).

Tävlande för barn och ungdomar

Svenska Golfförbundet och därmed också Värmlands Golfförbund följer Riksidrottsförbundets riktlinjer om tävlande för barn och ungdomar. Läs mer, golf.se/tavlingarforbarn och lyssna gärna på SGFs Peter Östlunds föreläsning.
Så här blir det i praktiken i Värmland:
– För att delta i Teen Tour First och Future behöver junioren fylla 13 år under 2018
– Juniorer under 12 år får gärna tävla och kommer finnas med i startlistor men inte i resultatlistor. De som arrangerar tävlingar kommer att se de under 12 år i resultatlistor så det är fullt möjligt att dela ut pris till juniorer under 12 år men vi som vuxna bör reflektera över hur vi pratar om resultat.
– För att delta i Värmlands Golfförbunds sammanställningen Värmlandsserien behöver junioren fylla 13 år under 2018. I sammanställningen Värmlandsserien samlar juniorerna poäng över året när de deltar i First och Värmlandsserien 18 hål.
– I Värmlands Golfförbunds sammanställning Närvaroligan deltar alla som spelar First, Värmlandsserien 18 hål och 9 hål

Röd tee för pojkar?

Det skiljer egentligen inget mellan flickor och pojkar upp till 12 år gällande slaglängd (det är mer på individnivå). Men spelar en pojke från röd tee så slopas han som man och mister därmed en del slag. Vi har en dialog med SGF om hur man skulle kunna göra men tills vidare slopas en pojke som spelar från röd tee som man.
Nu kör vi igång tävlingssäsongen 2018
VGDFs juniorsektion