Stopp för tävlingar

Eftersom SGF har gett rekommendation om att stoppa en stor del av tävlingsverksamheten följer VGDF efter med följande:

Allt tävlingar som arrangeras av Värmlands GDF inklusive Ekebygolfen, H50/D50-serien, Lecab Order of Merit och Juniortävlingar fram till 30 juni 2020 stoppas från att arrangeras. Efter denna tid kommer vi att besluta om tävlingar minst en månad i förväg.

Vidare är det viktigt att golfen arbetar vidare för att motverka smittspridningen och att vi ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

Bakgrund till beslutet
Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten och dessa innefattar:

– Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
– Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
– Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper
– Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
– Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

Samtidigt vill vi be alla golfare i Värmland att nu är det dags att gynna din lokala golfklubb/anläggning så att vi kan fortsätta njuta av golfen i framtiden. Det kommer att bli ett stålbad, så bli medlem, spela mer golf hemma och mot greenfee hos grannklubben. Ta lektioner och köp golfprodukter i shopen. Tänk på alla hygienråd men i år är det extra viktigt att just du ställer upp för golfklubben!

VGDFs ordförande /Michael Sahlin