Nyheter från Juniorgolfen

Alla klubbar i Värmland var inbjudna på teamsmöte med VGDF Junior måndagen den 16 augusti.

Att ha möte via teams har visat sig mycket bra. Dels så kan alla vara med utan att man måste resa långt och dels kan vi snabbt dela information vad som händer och vad är på gång. Extra kul att det var så många tränare som med från Arvika, Bryngfjorden, Hammarö, Karlstad, Kristinehamn och Sommaro samt tränarna på NIU. Vi hoppas att fler ledare från våra klubbar är med på nästa möte som blir måndagen den 6:e september.

Just nu är det hög aktivitet i Värmland och det sker mycket som bidrar till spel, träning och utveckling både på klubbarna men också i distriktet. Tips är att tidigt gå ut med information till klubbens juniorer via hemsida, laget,se eller en egen lösning. Tex Karlstad har 200 följare på duälamed…

Nedan ser ni lite info från tävlingar, träning och kommande utbildning.

1 aug Teen Tour First och Värmlandsserien på Kils GK var 38 spelare anmälda från följande klubbar.

Bryngfjorden GK 11, Karlstad 7, Hammarö 6, Kils GK 6, Kristinehamns GK 2, Uddeholms GK, 1 Arvika 1, spelare  utanför distriktet var 5.

7 aug JBI Jonas Blixt Invitational på Hammarö GK. I år var det 84 juniorer från hela landet som var med. Resultat finns i GIT

Följande klubbar var med,5 från Arvika GK, 17 från Bryngfjordens GK, 3 Eda GK, 1 från Forsbacka GK, 20 från Hammarö GK, 3 från Hills GK, 20 från Karlstad GK, 2 Kils GK, 1 från Landeryds GK, 2 från Kumla GK, 1 från Sommaro Junior GK, 1 från Stenungssunds GK, 2 från Tjörns GK, 1 från Torsby GK, 1 från Visby GK, 1 från Årjängs GK, 1 från Örebro GK.

10 aug Teen Tour Cup

Totalt var det 32 juniorer som kämpade om 7 platser till riksfinalen. 16 juniorer var med från Värmland och det var 6 tjejer och 10 killar. Flest spelare hade Karlstad som hade 7 deltagare 4 tjejer och 3 killar, sen kom det 5 juniorer från Bryngfjorden, 2  från Arvika GK och en från  1 Kils GK.

Till Riksfinal i Teen Cup gick fyra spelare från Värmland. Det var Liam Gustavsson från Bryngfjordens GK, Anton Fredriksson Kils GK, Wilma Perman Karlstad GK, Wildah Jarestam Karlstad.

Vi önskar er Lycka till i Finalen och grattis till en ännu en härlig Golfupplevelse.

Lägerdag med NIU på Hammarö GK!

15 aug NIU dag. 11 Juniorer var med och tränade och fick information av lärarna på NIU i Karlstad. Hans och Birger berättade om utbildningen, vad som krävs för att komma in, hur studier och träning kombineras och hur man ska göra för att söka till utbildningen. Det gavs mycket tid för träning och deltagarna var mycket nöjda med dagen som kommer tillbaka nästa år i augusti.

close up photo of golf ball

Kommande tävlingar och Utbildning

  • 22 augusti Teen Tour First på Sunne GK,  14anmälda i First 13anmälda i B. Anmälan i Git.
  • 22 augusti Teen Tour Future på Bryngfjordens GK, 105 anmälda,
  • 1 September sista dagen att nominera spelare till Supercamp i åldern 13-15 år med 10 eller lägre i HCP. Värmland har plats för 8 deltagare och kvoten ska vara 60/40 mellan tjejer/killar. För mer info se bifogad Information.
  • 4-5 September Golfens Ledarutbildning steg 2 på Kils GK, GL2. Anmälan ska göras enligt bifogad inbjudan. Just nu är det redan 9 anmälda men det finns plats för fler. Varmt välkomna och glöm inte att anmäla er.
  • 6 september Nytt Möte för ledare och tränare för klubbar som till hör Värmlands Golfdistrikt.