Värmland Open 2022 – by Solør Bioenergi

Efter 32 år i vila spelades Värmland Open igen, denna gång på Kristinehamns GK. Huvudsponsor var

Veckan startades med en ProAm den 18 juli, vinnare var Klimatteknik Lag 1. Till saken hör också att alla ProAm lag hade en eller flera juniorer från Värmlands Golfdistrikt i laget. Detta var en önskan från VGDF som också var en av de större sponsorerna till tävlingen.

Värmland Open 2022 spelades över 54 hål i Future Series, med cut efter 36 hål.

Banan var i ett utmärkt skick med hårda greener och svåra pin placeringar, framför allt dag ett. Kristinehamns GK med fyrtio frivilliga medlemmar hade gjort ett utmärkt arbete med banan. Vi vill rikta ett stort tack till alla medlemmar i Kristinehamns GK för att de upplät banan för spel och att de gjorde ett fantastiskt arbete med att genomföra en tävling i Future Series 2022.

Den 20 juli, dag två av tävlingen, sattes två nya banrekord på Kristinehamns GK i samband Värmland Open 2022 – by .

Madeleine Sund, Kumla Golfklubb spelade på 68 slag (-4) från röd tee och Marcus Sundlöf, Haninge Golfklubb på 63 slag (-9) från gul tee.

Stort grattis och otroligt bra spelat!👏

Vinnare efter tre dagars spel i herrklassen blev Christofer Rahm, Kungsbacka GK (PGA) med ett lysande resultat på -12. Vinnare i damklassen blev Ellen Andersson, Hooks GK (a) också hon med ett mycket bra resultat på -6.

Vinnarna Christoffer Rahm och Ellen Andersson med Lucas Norman (tävlingssamordnare)

Ett mycket väl dokumenterat underlag finns nu för den golfklubb i Värmland som känner sig manad att ta upp stafettpinnen och genomföra Värmland Open 2023. Då med största sannolikhet med samma huvudsponsor som i år, nämligen .

Än en gång riktar vi ett stort tack till Kristinehamns GK vilken var villig att ta sig an Värmland Open 2022 – by .