DM 2015 information (uppdaterad)

Värmlands golfförbund arrangerar DM 2015

Nytt för i år är att vi även kör ett DM med handicap samtidigt.

DM arrangeras den 15 aug på Karlstad GK

Klassindelning scratch

Herrar 36 hål scratch Gul tee
Herrar juniorer 27 hål scratch Gul tee
Damer 36 hål scratch Röd tee
Damer juniorer 27 hål scratch Röd tee
H35 27 hål scratch Gul tee
H45 27 hål scratch Gul tee
H55 27 hål scratch Gul tee
H65 18 hål scratch Gul tee
H75 18 hål scratch Röd tee
D35 18 hål scratch Röd tee
D50 18 hål scratch Röd tee
D60 18 hål scratch Röd tee

Klassindelning handicap

Herrar 18 hål Gul tee
Herrar juniorer 18 hål Gul tee
Damer 18 hål Röd tee
Damer juniorer 18 hål Röd tee
H35 18 hål Gul tee
H45 18 hål Gul tee
H55 18 hål Gul tee
H65 18 hål Gul tee
H75 18 hål Röd tee
D35 18 hål Röd tee
D50 18 hål Röd tee
D60 18 hål Röd tee

För att få delta i DM måste spelaren ha en värmlandsklubb som sin hemmaklubb. Minimum är 4 deltagare i respektive klass för att klassen skall få spelas. Seedad lottning ska användas. Vid anmälan och spel i seniorklass räknas resultatet även i den åldersklass spelaren tillhör (gäller scratch och handicap). Vid anmälan och spel i åldersklass deltar spelaren enbart i åldersklassen (gäller scratch och handicap).

För att kora segraren vid lika resultat skall särskiljning ske genom sudden death. För övriga placeringar gäller matematiska metoden. Ingen delad placering skall förekomma. För spelare som uteblir utan orsak kommer hemmaklubben att informeras för att vidta åtgärder.

Lagtävling (gäller endast scratch)

Lag behöver inte anmälas, de tre bästa resultaten(18+9 hål) från klubben räknas som ett lag. Endast ett lag per klubb räknas. Minimum två startande lag för att genomföra lagtävlingen. För att kora segrande lag vid lika resultat gäller matematiska metoden. Vid minst 2 deltagande lag delas plaketter ut till segrande lag.

Avgifter

Startavgift för samtliga klasser är 200 kr för senior och 75 kr för junior. Startavgiften tillfaller arrangerande klubb, som står för domarkostnader och övriga tävlingskostnader. Värmlands golfförbund ansvarar för priser.