21 nyutbildade juniorledare

Det var 21 förväntansfulla deltagare från nio olika klubbar, Arvika, Billerud, Bryngfjorden, Karlstad, Kristinehamn, Lundsberg, Sommarro, Årjäng och Kårsta, som i lördags träffades för att lära sig mer om att leda juniorer. Anna Dahlberg Söderström, tränare på Karlstad GK och Birger Kjellstedt, tränare på Sommarro Golf och Bryngfjorden lotsade deltagarna genom dagen där fokus låg på att praktiskt testa olika övningar som man sedan direkt kan köra med sin juniorgrupp. Utbildningen genomfördes i Orrholmsskolans gymnastiksal och trots litet utrymme kunde vi spela 30/50-bana, testa olika övningar bland annat ”Kometen”, köra uppvärmning både pulshöjande med kordination men även golfspecifik uppvärmning. Under hela dagen var det en härlig energi med mycket skratt.

”Den bästa ledarutbildningen jag varit på och jag ha varit på en del” löd en av kommentarerna när dagen summerades.

Läs mer om Golfäventyret som är grunden i utbildningen här och håll utkik efter nästa tillfälle som kan bli någon gång i början av sommaren.

Nästa ledarutbildning blir den 8-9 april då Golfens ledarutbildning 2 – Fördjupning genomförs på Karlstad GK, läs mer här.