Billeruds GK först ut i SGF vision 50/50

Billeruds GK är första klubb i Värmland som är med i klubbutvecklingprogrammet vision 50/50, vilket är SGFs satsning på jämställdhet på och runt golfbanan. Även VGDF är med i satsningen.

Om Vision 50/50 från SGF:

I maj 2017 lanserades Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50, en digital utbildning i jämställdhet som erbjuds svenska golfklubbar och golfdistriktsförbund. Utbildningen är utvecklad av SGF i samarbete med Riksidrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna och SISU Idrottsböcker, och är den första utbildningen i sitt slag i Idrottssverige.

Programmet bygger på forskning, fakta, insikter och lärande från arbetet med åtta pilotklubbar under 2015–2017 och innehåller uppgifter och malldokument som stöd för att inleda ett förändringsarbete på golfklubben.

Utbildningen har plats för cirka 50 klubbar/distrikt årligen och målet till 2020 är att 200 ska ha gått in i programmet.

För mer information, kontakta Jörgen Carlsson på Billeruds GK, 0555-785 053