Jonas Blixt Invitational 2019

Hammarö GK bjöd på ett fantastiskt fint arrangemang när Jonas Blixt Invitational, JBI, avgjordes i helgen. Det var 60 värmlandsjuniorer som deltog i tävlingen och totalt 115 juniorer från 31 olika klubbar som kämpade om titlarna i de tre olika klasserna.

Jonas kunde tyvärr inte vara på plats men gratulerade alla pristagarna via FaceTime och tackade alla som kommit för att tävla.
A-klassen: 1:a Hannah Murray, Karlstad GK, vann för andra året i rad.
2:a Joel Magnusson, Skövde GK. 3:a Oliver Amnefjord, Lyckornas GK.
B-klassen: 1:a Robin Jogeryd, Bryngfjordens GK. 2:a Oskar Johansson, Kumla GK. 3:a Gustav Hallsback, Tjörns GK.
C klassen: 1:a Anton Hamr, Bryngfjodens GK. 2:a Alfred Engström-Linder, Hammarö GK. 3:a Casper Larsson, Hammarö.

Det var dock fler ungdomar som fick vara med och tävla och det för första gången. Hammarö GK hade bjudit in Hammarlunden till idrottsdag och 110 elever var på plats för att testa på och spela lagtävlingen JBI Cup. Allt under tränare Filip Anderssons överseende.

Glädjeyra för 7A som segrade i lagtävlingen. Golfäventyretväskan följde med till skolan och nu har även andra årskurser fått testa på golf.

På plats för att inspirera fanns också
– Mikael Detterberg. Han har vunnit EM guld med pojklandslaget och är numera tränare på Öjared samt landslagstränare för pojkar framtid.
– Michael Jonzon som gjort 400 starter på Europatouren hade Clinic på rangen för spelare och publik.
– Fredrik Eliasson, tränare på Karlstad GK och Tobias Edén på väg ut på Europatouren pratade utveckling under Jun–Am.
Alla lovordade JBI och JBI Cup – som årets bästa juniorarrangemang. SGFs Ulrika Amnefjord TD för Teen Tour Future som spelades på söndagen var också på plats och hyllade arrangemanget.

En fantastisk juniorhelg som avslutades på söndagen med årets sista omgång av Teen Tour och Värmlandsserien. Många som spelade JBI spelade även på söndagen. Totalt hade vi 70 värmlandsjuniorer som tävlade i helgen – strålande! Nu laddar vi för juniorfinalen på Arvika GK, till anmälan.
A-klass Flickor – 18 hål Scratch (utan Hcp)
B-klass Flickor – 18 hål Hcp
A-klass Pojkar – 18 hål Scratch (utan Hcp)
B-klass Pojkar – 18 hål Hcp
Rookie Flickor och Pojkar – 9 hål Hcp

/Juniorsektionen