Så här bra är JuniorGolf i Värmland 2021!

Så här bra är JuniorGolf i Värmland 2021!

Alla som gillar bilder på golf när det är som bäst i Värmland får gärna logga in i på Facebook.

WermlandsCupen 2021 gick över förväntan och både spelare och föräldrar lovordade arrangemanget och undrade varför vi inte har fler lagtävlingar i Värmland för Juniorer. Bra fråga, klart vi ska se över det tillsammans med klubbarna i Värmland.

Värmlands Golfförbund Junior fick ett fantastiskt bra stöd av Karlstad GK och speciellt av Felix och Gabbe som såg till att allt flöt på så att arrangemanget blev klart över förväntan.

Totalt var det 30 juniorer som fick testa att spela i lag, 5 lag från fyra klubbar var med i år. Alla spelarna hade blivit uttagna för flitigt spel genom att registrera sina rundor i GIT.

WermlandsCupen blev mycket välspelad och samtliga rundor kunde skrivas med röd färg.

Par var 144 och inget lag hade mer än 127 slag och Karlstad vann på 120,4 som var 1,1 slag bättre än Hammarö GK. Här pratar vi verkligen bra GladGolf!

För mer info se bilder FB.

Inspirerad av Ryder & Solheim Cup började WermlandsCupen med att berätta hur bra årets juniorspelare i Värmland är.

Utifrån SGF:s rankingpoäng kunde vi visa på utvecklingen som skett sen 2015:

  • 2015 fanns det 1 tjej i Värmland som tog 0,17 rankingpoäng enligt SGF, 2021 var det 12 och den bästa har i år spelat in 39 poäng…
  • 2015 fanns det 5 killar som tog poäng (tre av dem från Hammarö) 2021 var det 16 killar som tog poäng och två av dem på Elite
  • 2015 var det alltså 6 juniorer från Värmland som var rankade i Sverige idag är det 28 juniorer som är rankade enligt SGF för juniorer….
  • 2021 så var 4 juniorer med i Teen Cup Finalen, 1 Junior blev tvåa i matchSM för vuxna (paragolf) 3 tjejer var med på finalen i Uppsala för Golftjej Poängjakten (se juniornytt för mer info)
  • 93 juniorer från 16 klubbar var med i Värmlandsserien. Det var 43 spelare på Finalen i Arvika där det dessutom blev en HIO.
  • 2021 var första gången som samtliga deltagare till supercamp hade singel i HCP och Tävlade på Future eller högre, det fanns dessutom 25 andra juniorer med rätt HCP.
  • 2021 genomfördes en Juniorvecka med träning och spel i fyra dagar, en GL1 och en GL2 så att det finns fler utbildade/duktiga ledare för vår utveckling.
  • 2021 har vi haft 8 teamsmöten då alla tränare, klubbar och ledare bjudits in, allt för att få ta del av vad som händer på distriktet och hur man kan vara med och påverka Juniorgolf i Värmland.
  • 2021 går nu in i Q4 som är början för 2022. Värmlands Golfförbund Junior jobbar nu för att bjuda in till en juniorträff i november för att se över allt som hänt 2021, men framför allt titta på hur vi fortsätter att utveckla verksamheten i distriktet. Hitta en struktur så att alla Juniorer kan få chansen att utvecklas oavsett var man bor i Värmland.

Alla ska kunna hitta en utmaning som passar dem för att sen ta nya utmaningar när man är mogen för det som junior eller klubb.

Alla ska få chansen att träna spela och ha kul tillsammans på sin klubb eller i distriktet.

Bästa Juniorhälsningar

Värmlands Golfförbund Junior