Utmärkelser och Generalsekreterare på Golfens ERFA-möte

Golfen i Värmland hade ERFA-träff i lördags. Trots OS, Svenska Rallyt, vinterkräksjukan och influensa så kom ett 80-tal funktionärer och styrelsearbetare från länets golfklubbar. Mötet genomfördes på Skoghalls Folkets Hus och besöktes av SGF:s generalsekreterare Gunnar Håkansson.

Att det spirar nytändning och optimism ute i länets klubbar var det ingen som betvivlade. Efter ett antal regniga somrar så fick vi ett år med lagom regn och sol. Nya medlemmar strömmade till och ett av dagens huvudämne var hur vi tar hand om våra nya golfare. Kreativiteten var stor och tillsammans med frågan hur vi skall få kommunerna att förstå vikten av en ”egen” golfbana i kommunen kom en mängd förslag som klubbarna tog med sig hem.

Mats Nilsson Sunne tilldelades Jonathan Lavins Hederspris på 10.000:- kronor. Som motivering kan vi läsa att ”Med en oförtruten entusiasm verkar Mats Nilsson till att introducera ungdomar till golfen på ett lekfullt och strukturerat sätt. Han arbetar med en enastående fingertoppskänsla för att få ungdomar i skolor att komma i kontakt med golfen, verkar för att stöttar spelare att nå nationell nivå och är också aktiv i Värmlands Golfdistrikt”.
En film av Mats arbete visades och han hyllades med stående ovationer.

Några bilder från dagen, klicka för större version:

Gunnar Håkansson SGF